Luahan Hati Seorang Gadis Berhijab (Y)

No comments:
. Assalamualaikum .
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)



Hai uolls , harinih i nak chitchat dengan uolls semua , lama dah i tak update blog . hahahah . Eh , asal I , u nih . ? saja nak gedik sikit . hakhakhak . Uolls semua dah lunch ka ? Kalau belum tuh pergi lah lunch ya , lunch sambil read my blog ni ha . Hahahaha .

Okay , tajuk aku harinih Luahan Hati Seorang Gadis Berhijab , uolss apa yang aku tulis nih semua pasal diri aku okay , bukan pasal orang lain . Sebab aku jenis bukan kaki jaja cerita orang , bukan jugak kaki mengata orang sana sini . Aku creat blog aku nih , aku nak share sikit rasa happy , sedih , kecewa . . . semua rasa arh dekat uolls semua . Dan yang paling penting cerita ini tak ada kaitan dengan yang hidup ataupun mati . Aku nih bukanlah jenis macam tuh , aku more kepada buat hal sendiri . So , if lah kan ... Kalau apa yang aku creat dekat sini buat uolls terasa , tuh semua maybe kebetulan , sebab nih semua about my own life . Full Stop .!

Luahan Hati Seorang Gadis Berhijab:-

" Aku yakin , aku percaya aku kuat hadapi semua nih . Sebab aku tahu Allah takkan timpakan sesuatu ujian dekat atas hamba Dia , kalau Dia tahu hamba Dia tak mampu . Dan aku masih ingat lagi satu ayat nih ' jangan mimpi nak masuk syurga , kalau tidak diuji oleh Allah ' Weyh , aku tengah mencuba untuk lupakan kau dari hidup aku . Im trying so hard weyh , Aku tak kata aku menyesal kenal kau , malah aku bersyukur . alhamdulillah lah . Sebab aku fikir aku tak mampu lagi nak Fallen In Love dengan orang . Lagi lagi lelaki melayu  . Yelah , bertahun tahun aku tak pernah buka pintu hati aku untuk terima seorang lelaki dalam life aku . Maksud aku someone special . Ye , aku ada crush , tapi dia chinese . so aku tak letakkan harapan tinggi aku dekat dia . Sebab takut frust menonggeng nanti . Sebab aku nih jenis , yang tak mudah makan dengan kata-kata manis orang nih . Bak kata orang hati kental . hahahah . Walaupun relationship kita tak lama , tapi aku tetap bersyukur . 

Aku jugak cuba untuk percaya setiap kata kata kau yang pernah kau cakap dekat aku dulu , tapi maaf weyh , aku still tak boleh . Sebab kisah silam aku iaitu percaya setiap apa yang orang kata , buat aku trauma sampai sekarang . Aku tak pasti sampai bila aku nak jadi macam  nih . Dekat sini aku nak confess , Honestly deep down in my heart aku tak pernah ungkap kata sayang aku pada mana mana lelaki , even lelaki tuh close sangat dengan aku .  Sebelum nih ada ja , lelaki yang nak sweet talk dengan aku , tapi satu pun aku takpernah balas sampaikan mereka cakap aku nih kalau bercakap tak pernah lembut , cara aku cakap tak ubah macam lelaki . Aku saja ja buat macam tuh , sebab biarlah kelembutan aku bila bercakap tuh hanya dekat orang yang aku rasa special ja dalam life aku . takperlu lah aku nak show off dekat orang . Yess , dan orang tuh KAU . !


Yes , aku minta putus sebab , aku tahu weyh . Hati kau masih lagi dekat dia . Go ahead dekat dia weyh . Aku tak nak jadi penghalang antara kau dan dia . Jangan paksa diri kau untuk sayang orang lain sedangkan hati kau masih dekat dia . Sebab soon you will get hurt so much . Aku redha weyh dengan apa yang dah jadi . Aku terima . Thanks sebab aku berjaya tackle hati aku , sebab aku pernah cakap dekat kawan aku dulu , lelaki mana yang dapat takcle hati aku dialah orang yang hebat , Hahahaha , aku gelak macam syaitan time tuh , hihihi . "

-Tamat-

okayy , dah dah . . uolls baca cerita ini khusyuk sangat ,. dah habis dah story nya pun . hahahaha . I see uolss semua next post ya :) bye bye , have a nice day . Bagi yang nak pergi melancong tuh take care , drive carefully and have a nice trip ya .  

In Memories 2015

No comments:
Assalamualaikum
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)



Good afternoon everyone , okay harinih sis takda benda nak share sangat pun . Sis cuma nak share video dekat uolls semua . Watching ehh :) 

video


Thanks for watching , see u next post . daaaa :)

Gathering Brothersisterhood PD003 A

No comments:
Assalamualaikum .
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)



Holla friend , bertemulah kita lagi dalam blog nih . hahahaha :) Alhamdulillah Allah masih berikan kita nafas untuk beribadah dan mengumpul amalan untuk dibawa diakhirat kelak . Muqadimah harinih . Hopefully bermanfaat arh untuk semua orang okay .

Aku nak share sikit rasa happy aku nih ha dekat uolls semua , harituh aku as a class rep a.k.a ketua kelas PD003 A ada bagi cadangan dekat budak-budak kelas aku , cadangan nak buat jamuan akhir tahun . Aku kalau boleh nak lah semua join , yelah kita tak tahu lagi bila kita boleh berjumpa .For me , majlis nih sangat berharga . . yelah bukakannya senang nak kumpul ramai-ramai , santai-santai macam nih en . Ye , memang lah kita boleh jumpa dalam kelas , tapi as usual lepas habis kelas kebanyakkan nya balik asrama , kalau lepak pun berapa kerat ja . So dengan adanya jamuan akhir tahun kita dapat lah berkumpul ramai-ramai , lepak-lepak then makan-makan . No study , just have fun je that day .

Aku buat jamuan tuh malam , janji lepas maghrib as usual lah janji melayu en , mana nak tepati , aku tujukan buat diri sendiri . So acara mula lepas isyak , hari rabu waktu malam . Aku kalau boleh nak semua join , tapi ada beberapa orang tak join . Aku taknak paksa . Lagipun jamuan nih aku adakan bukannya free tapi bayar RM15 each . So , yang tak join maybe ada hal diorang masing masing lah en . 

so our menu , domino pizza , junk food and cake . Cake tuh aku tempah sebagai tanda nak meraikan aku dan kawan-kawan kelas aku lah .

so now , aku nak share lah sikit gambar kami nih ha , buat tatapan uolls semua .


 this is my classmate PD003 A
this is our cake , cake nih sebagai tanda Friendship PD003A

actually banyak lagi gambar kami , tapi gambar selfie lah . so nih ja sis mampu payung . bye bye .(Y)

Throwback Malam Kolej Kediaman . :)

No comments:
Assalamualaikum . 
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)


Holla friend , long time no see . . long time no post . hahahaha . . okay tak lawak . Harinih kerja tak berapa banyak sangat , so aku rasa harinih aku nak kerja menaip jelah for wholeday . hahaha . Kau mampu ? 

actually aku nak throwback balik memories aku dengan kawan kawan aku pada malam prom night , actually ada nama arab dia , but dah lupa lah pulak . Tema kami malam tuh tema polcadot . Tapi , sayang aku takda baju polcadot , adapun baju tidur ja . hakhakhak :)

prom night dekat kolej aku diadakan lepas solat maghrib actually . Tapi biasalah janji melayu en , lepas isyak baru mula acara . Boleh tahan lah acara dia , tapi actually bila sebut pasal prom night aku bayangkan prom night cara barat . Hahahaa , tuh lah orang kata pengaruh TV kuat sangat . habis prom night around 12.00 am lah . Balik bilik ja aku terus sejukkan badan sat , then mandi cuci diri , then tunaikan lah kewajipan as a hamba Allah . 

okay lah , aku nak share sikit arh gambar aku dengan my lovey dovey friend and malam tuh aku pakai dress , colour hitam dan putih padankan dengan tudung colour pink serta crown bunga . okay , have a nice day uolls . (Y)

 this is my classmate PD003 A



this is my roomate 225

Feeling (Y)

No comments:




Assalamualaikum . 
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)


Aku bukan lah jenis yang mudah untuk suka kan orang atau lebih specific lagi ' Fallen In Love'  dengan orang . Tapi once kalau aku dah " Fallen In Love " aku jenis susah nak let go orang tuh . Aku jugak jenis tak mudah untuk percaya orang . cukuplah sekali perkara ini berlaku , aku takut kalau ia berlaku buat kali kedua . 

Hancur bagai nak rak hati aku , bila orang hilangkan kepercayaan yang aku bagi . bukan ka orang kata " kepercayaan ibarat  gelas kaca, bila gelas kaca tuh pecah . gelas kaca tuh takkan boleh bercantum balik , kalau boleh sekali pun ia takkan sama dah macam yang asal" uolls pernah dengar tak pepatah nih . Ni ayat aku , maksud dia sama ja . 

sampai la nih , aku susah nak percaya orang , aku try move on . yess .. aku move on , tapi bukan move on bagi kepercayaan dekat orang lagi . Aku dah try nak bagi trust dekat orang , tapi still tak boleh . :(

' i love you  , i try my best nak percaya kan apa semua yang kau cakap , i try so many times . but i cant . i force myself to let u go . yeaaaa .. what i said is different than what i feel . the word that come out from my mouth ' i already let you go ' but inside deep in my heart ' i trying so hard , to let you go ' , till once i crying so hard . can you feel how much pain that i have inside ? i never accept anyone in my life ,  but i dont know why i accept you simply , without thinking so much . but now on , i need to move on , trying super duper hard to let you go . yeaa , i will . but usually take a time around 5 or 6 years . Long ? yea .. so long . i never couple and make a sweet talk with any guy , youre the only one , yang pernah aku buat . After this maybe i wont accept anyone , biarlah u be my first and last . it wont be anyone . I already talk to myself about this . '-when my heart start talking-

okaylah uolss , see you next time . take care reader's :)

We're Not Perfect , We're Just A Human Being (Y)

No comments:



Assalamualaikum 
kalau jawab sayang , tak jawab dosa :)



Hai uolss , tengah buat apa tuh ?? nampak tak aku pergi tanya soalan cepumas . mestilah tengah baca blog aku nih en . alaahhh " yang cantik kacak lagi bergaya tuh " hahahahaah . saja nak perasan kan diri jap . kalau bukan diri sendiri nak puji , then , siapa lagi en . ?

aku memang tak pandai nak bercakap or sembang baik baik dengan orang , aku kalau bercakap ikut sedap mulut aku ja .Sometimes aku tak fikir pun perasaan orang . Tapi aku jenis yang tak kisah kalau ada orang mengata belakang aku ka apa ka , sebab nak buat macam mana en dah tuh lumrah manusia . My mom pernah cakap dekat aku " tak semua orang akan suka cara kita , dan tak semua orang juga akan benci kita " sampai sekarang aku masih lagi pegang kata-kata tuh . Kata-kata tuh ibarat kekuatan untuk aku . Aku ini luar je nampak macam brutal , ' gila-gila' , gelak sana sini . Tapi hati ? hati aku tak seperti luaran aku . Aku jenis yang kuat menagis actually . menagis bukan bermakna aku lemah . Tapi ia adalah satu kepuasan buat diri aku . 

when i start crying , i feel that i have release satu beban yang berat . Ha gituh . ! ^_^ biasalah perempuan en . segarang mana pun dia , sebrutal mana pun dia , dia tetap ada hati yang lembut . gi tuhhh . hahahahha . :) ehhh , cik akak yang sedang baca nih , betul ke tidak apa yang aku cakap kan nih ?? betul enn ?? apaaa ?? tak ?? ehh tolong jangan kelentong aku kay . 

bak kata ustaz kazim " seramai mana yang suka kan kamu , mungkin seramai itu jugalah mereka yang tidak menyukai  kamu " 

okayylah uolss . i got to go . see u next time .. yea . (Y)


Muslimah Runaway & Hijabista

No comments:

Assalamualaikum , 
Kalau jawab sayang , tak jawab dosa . :)



hai uolls , mesti korang pelik kan , mana entry lama aku . Okay actually aku dah draft kan semua entry lama aku . Sebab bila aku baca balik . Bapak kelakar gila . Al maklumlah , zaman kanak-kanak ribena en . Apa tahu tentang life . 

Hari tuh , kolej aku ada buat pertandingan . macam macam pertandingan lah . Sempena Malam Kolej Kediaman . So aku pun join lah one of the contest that they offer . Aku join contest Hijabistur and one of my roomate pulak join Muslimah runaway . hahaha . even kami tak menang pun . Kami tak kisah , bak kata orang nak cari pengalaman en . Pengalaman kan adalah suatu benda yang paling berharga . 

pertandingan tuh start pada pukul 9.45pm camtuh habis pulak around 12am . sumpah penat giler . Al maklumlah pagi ada kelas , lepas tu ,  petang aku balik rumah sat . Malam terkocoh kocoh mai kolej nak bersiap bagai . haihh . sabar jelahh nak . 

okay , so now aku nak share sikit lah our experience dekat situ .



dua ja yang mampu aku " payung " hahahahaha . okaylah . goodnite uolls .